Kövess minket:
Eseménynaptár
2020. január
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
 
 
1
2
3
4
5
7
8
9
11
12
13
14
15
16
17
19
20
21
22
23
25
26
27
29
30
31

Összes esemény ›

Főoldal / Iskolánkról / Személyi és tárgyi feltételek

Személyi és tárgyi feltételek

Intézményünk hatékony működését közel 70 fős alkalmazotti állomány biztosítja. Tanáraink, szakoktatóink a szakmájuk elismert, aktív képviselői. Hiteles gyakorlati és elméleti forrásokból biztosítják azt, hogy tanulóink felé naprakész közismereti és szakmai tudást közvetítsenek. Gyakran azáltal is a munka világára készítik fel tanulóinkat, hogy már nem diáknak, hanem „jövőbeli kollégának” tekintik őket… sokszor az ehhez illő elvárásokkal és követelményekkel. Teszik mindezt elkötelezetten, motiváltan, szakmai elhivatottsággal, kellő komolysággal, de alkalmanként lazán és humorral.

Iskolai életünkben hangsúlyosan szerepel az informatikai ismeretek oktatása az iskolai életünkben. Tantermeink projektorral, interaktív táblával ellátottak, adottak a modern, egyéni és kiscsoportos fejlesztést is lehetővé tevő oktatás feltételei. Tanítványainkat gimnáziumi szinten készítjük fel az érettségire a közismereti tárgyakból (magyar, történelem, matematika, angol, német), és az alapműveltséghez tartozónak tekintjük a gépírást is. A felsőfokú oktatási intézményekbe felvételizni szándékozó tanulók számára biztosítjuk igény szerint az emelt óraszámú képzést.

Iskolánkban kiemelt szerepet kap az idegen nyelvi kompetenciák fejlesztése. Szakgimnáziumi tanulóinknak biztosítjuk a két idegen nyelv elsajátításának lehetőségét, külföldi szakmai gyakorlat lehetőségét. A jövőre nézve környezetünk német kisebbségi gyökereiből eredő értékvilágának megőrzését, átadását kívánjuk iskolai programjainkkal erősíteni, valamint az angolt, mint a globalizáció elsődleges nyelvét hangsúlyos közvetítését kívánjuk szorgalmazni tanulóink versenyképes tudásának növelése érdekében.

A gyakorlati oktatás feltételeit intézményünk az építészeti, gépészeti, faipari, kereskedelmi és szociális szakképesítések területén a 9. évfolyamokban az iskolai tanműhelyekben, demonstrációs tantermekben biztosítja, a felsőbb évfolyamokban pedig minden tanuló számára külsős gyakorlati helyet biztosít.

Intézményünk az Örökös Ökoiskola címmel büszkélkedik, a képzési rendszerünkbe és a szabadidős tevékenységünkbe is beépítjük a környezettudatos magatartást.

Nemzetközi gazdasági oklevelet is szerezhetnek azok a tanulóink, akik jelentkeznek az EBCL vizsgára. A felkészítést vállaljuk és a vizsgát itt az iskolában teljesíthetik.

  
  
© 2019 Szekszárdi Szakképzési Centrum / Minden Jog Fenntartva