Kövess minket:
Eseménynaptár
2020. január
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
 
 
1
2
3
4
5
7
8
9
11
12
13
14
15
16
17
19
20
21
22
23
25
26
27
29
30
31

Összes esemény ›

Schkeuditz-Vitalis

Schkeuditz álmos kisváros Németország Szászország tartományában. A távolsága tőlünk majdnem 1000 km. A városnak több, mint 15 000 lakosa van. Kiváló a fekvése, Lipcse és Halle között található, több főútvonalon is jól megközelíthető. A várostól északra, csak néhány kilométerre található a Lipcse-Halle Repülőtér. Mind Lipcséből, mind Halle-ból, de természetesen Schkeuditzból is könnyen el lehet jutni a repülőtérre, ami sok schkeuditz-i embernek ad munkát. Szintén a várostól északra épült a híres logisztikai cég, a DHL egyik németországi lerakata. Ezen kívül a két környező nagyvárosba – Lipcsébe és Halle-ba – is sokan járnak dolgozni innen, ami nem meglepő, hiszen kiváló a közlekedés. Az utak jók, a tömegközlekedés – ugyan nem olcsó – de európai minőségű!

Vendéglátónk, a Vitalis GmbH 1997-ben alakult. Fő tevékenységük, hogy aktívan részt vegyenek az EU-s pályázati projektekben, stratégiai partnerként munkájukkal támogassák az EU-s pályázati programokat. Céljai közé tartozik a résztvevők támogatása képzési és továbbképzési tevékenységekben. A megvalósított projektek által segítenek olyan tudást, gyakorlatot és képesítést szerezni a résztvevőknek, mely elősegíti személyes fejlődésüket, növeli elhelyezkedési esélyüket hazájukban és segít belépni az európai munkaerőpiacra is. A szakoktatás és szakképzés presztízsének javításával, valamint a mobilitás vonzerejének növelésével segítik az európai fiatalok mobilitását. Évente több mint 800 tanulónak nyújtanak lehetőséget több hetes szakmai gyakorlat elvégzéséhez az Európai Unió különböző országaiból, mi portugálokkal és lengyelekkel találkoztunk, és természetesen magyar csoportokkal is.

Az otthonunk négy hétig Gut Wehlitz-ben volt, ami egy csodálatos épületegyüttes. Egy régi uradalmi birtok – pontosabban a központja – amit az elmúlt évek során gyönyörűen felújítottak, és ezzel alkalmassá tették, hogy európai színvonalú szállást és ellátást nyújtson a mobilitási projekteken résztvevő diákoknak és kísérőiknek. Az egyik szárnyban még zajlik a tanműhelyek kialakítása, de a szálláshelyek stílusosan felújítva várják a vendégeket.

Kapcsolódó képgaléria

  
  
© 2019 Szekszárdi Szakképzési Centrum / Minden Jog Fenntartva