Kövess minket:
Eseménynaptár
2020. január
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
 
 
1
2
3
4
5
7
8
9
11
12
13
14
15
16
17
19
20
21
22
23
25
26
27
29
30
31

Összes esemény ›

Főoldal / Iskolánkról / Küldetéstudatunk - jövőképünk

Küldetéstudatunk

„Az iskola arra való, hogy az ember megtanuljon tanulni,
hogy felébredjen tudásvágya,
megismerje a jól végzett munka örömét,
megízlelje az alkotás izgalmát,
megtanulja szeretni, amit csinál,
és megtalálja azt a munkát, amit szeretni fog.”

Szent-Györgyi Albert

Manapság a munkáltatók döntően fiatal, szakmailag jól képzett, nyelvet beszélő és gyakorlattal rendelkező munkatársakat keresnek. Iskolánk legfontosabb törekvése, hogy tanulóinkat hozzásegítjük egy versenyképes végzettséghez, életképes szakmához, eredményesen felkészítsük az önálló életkezdésre, a továbbtanulásra, illetve a munka világára. Ez a szemlélet munkálkodik az iskolában mindenütt: képzési tartalmainkban, módszereinkben, tanáraink, szakoktatóink szemléletében.

Tanáraink, szakoktatóink a szakmájuk elismert, aktív képviselői. Hiteles gyakorlati és elméleti forrásokból biztosítják azt, hogy tanulóink felé naprakész közismereti és szakmai tudást közvetítsenek. Gyakran azáltal is a munka világára készítik fel tanulóinkat, hogy már nem diáknak, hanem „jövőbeli kollégának” tekintik őket… sokszor az ehhez illő elvárásokkal és követelményekkel. Teszik mindezt elkötelezetten, motiváltan, szakmai elhivatottsággal, kellő komolysággal, de alkalmanként lazán és humorral.

Nálunk a tanuló van a középpontban. Minden és mindenki azon munkálkodik, hogy később sikerrel vágjon neki élete meghatározó terepének, a munka világának. Azon is dolgozunk, hogy tanulóink szakma iránti kíváncsiságát és motivációját fenntartsuk, újabb- és újabb ismeretek megszerzésére sarkalljuk őket, felkeltsük bennük az igényt a folyamatos tanulni és fejlődni akarásra. Szeretnénk, hogy a tanulás pozitív élményként, egy kaland kezdeteként maradjon meg emlékezetükben.

Iskolánk számára az egyik legfontosabb a kölcsönös bizalmon épülő szülő-tanár-diák együttműködés, az őszinte, szeretetteljes kapcsolat, amely nem zárja ki a következetességet, a továbbtanuláshoz és a tanuláshoz nélkülözhetetlen fegyelmezettség igényét sem. Az így megszerzett tudás birtokában gondolhat az ember önmaga megvalósítására, és megőrizheti a későbbi szakmai megújuláshoz szükséges nyitottságot.

Célunk neveltjeink értékeinek felfedezése. A jó képességűeknek a kibontakozás lehetőségét, a közepesen haladóknak a fejlődés feltételeit, a szerényebb eredményűeknek a felzárkózás körülményeit igyekszünk biztosítani.

A munka mellett nem feledkezünk el az élet napos oldaláról sem: iskolánkat a jó „munkahelyi” légkör, vidám hangulat jellemzi. Ezt erősítjük a közös rendezvényeinken is: gólyatábor, szalagtűző, sportnapok, iskolai programok, kirándulások.

Kollégáimmal együtt mélyen hiszünk abban, hogy tevékenységünkkel évről évre hozzásegítjük tanulóinkat ahhoz, hogy megtalálják saját céljaikat, és ha megtalálták, abban megerősítést kapjanak, s megalapozzák szakmai életpályájukat.

JÖVŐKÉPÜNK

A jövőre nézve is feladatunknak tekintjük a változásokhoz való alkalmazkodást. Érzékenyen kívánunk reagálni a környezet változásaira, hogy magas szintű általános és szakmai műveltséggel rendelkező szakembereket képezzünk, és ennek a folyamatnak részeként vigyük tovább a „Perczel szellemiséget”.

Terveink szerint 2021-re olyan intézményi feltételrendszerrel rendelkezünk, amely a jól felszerelt elméleti tantermek mellett, korszerű gyakorlati oktatással biztosítja a térség szakember-utánpótlását. Reményeink szerint tanulóink ismerhetik és elsajátíthatják azokat a korszerű technológiai eljárásokat, amelyekkel akár a hazai, akár a külföldi munkaerő-piaci elvárásoknak megfelelnek.

Működésünk a környezet- és egészségtudatosság jegyében zajlik, mely szemléletet erősíteni kívánjuk dolgozóink, tanulóink, partnereink körében is.

  
  
© 2019 Szekszárdi Szakképzési Centrum / Minden Jog Fenntartva