Kövess minket:
Eseménynaptár
2020. január
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
 
 
1
2
3
4
5
7
8
9
11
12
13
14
15
16
17
19
20
21
22
23
25
26
27
29
30
31

Összes esemény ›

Főoldal / Iskolánkról / Köszöntő

Köszöntő

 

Örömmel köszöntöm a Szekszárdi SZC Perczel Mór Szakképző Iskolája és Kollégiuma nevében! Iskolánk Bonyhádon, a Völgység szívében a Perczelek Városában található immár több mint 70 éve.

Manapság a munkáltatók döntően fiatal, szakmailag jól képzett, nyelvet beszélő és gyakorlattal rendelkező munkatársakat keresnek. Intézményünk legfontosabb törekvése, hogy tanulóinkat felkészítsük az önálló életkezdésre, a munka világára. Ez a szemlélet munkálkodik az iskolában mindenütt: képzési tartalmainkban, módszereinkben, tanáraink, szakoktatóink szemléletében és felkészültségében.

Célunk, hogy tanulóinkat eredményesen készítsük fel a szakmai és érettségi vizsgára, a felsőoktatásra, valamint a munkaerőpiacra. Emellett törekszünk olyan kreatív, innovatív, a világra nyitott, egyéni teljesítményre és csoportmunkára egyaránt képes, korszerű, több területen is mobilizálható tudással rendelkező szakembereket képezni, akik tisztában vannak saját értékeikkel, tisztelik a hagyományokat és biztos szellemi alapokon állva hasznos tagjai a magyar társadalomnak.

Nálunk a tanuló van a középpontban. Minden és mindenki azon munkálkodik, hogy sikerrel vágjon neki élete meghatározó terepének, a munka világának. Azon is dolgozunk, hogy tanulóink szakma iránti kíváncsiságát és motivációját fenntartsuk, újabb-és újabb ismeretek megszerzésére sarkalljuk őket, felkeltsük bennük az igényt a folyamatos tanulni és fejlődni akarásra. Szeretnénk, hogy a tanulás pozitív élményként, egy kaland kezdeteként maradjon meg emlékezetükben.

Hisszük, hogy minden tanuló valamiben tehetséges, célunk neveltjeink értékeinek felfedezése. A jó képességűeknek a tehetséggondozás jegyében a kibontakozás lehetőségét, a közepesen haladóknak a fejlődés feltételeit, a szerényebb eredményűeknek a felzárkózás körülményeit igyekszünk biztosítani.

Kollégáimmal együtt mélyen hiszünk abban, hogy tevékenységünkkel évről évre hozzásegítjük tanulóinkat ahhoz, hogy megtalálják saját céljaikat, és ha megtalálták, abban megerősítést kapjanak, s megalapozzák szakmai életpályájukat.

A munka mellett nem feledkezünk el az élet napos oldaláról sem: iskolánkat a jó „munkahelyi” légkör, vidám hangulat jellemzi. Ezt erősítjük a közös rendezvényeinken is, legyen szó gólyatáborról, szalagtűzőről, projektnapokról, üzemlátogatásról, tanulmányi kirándulásokról. Reményeink szerint nálunk mindenki nemcsak tudással, hanem felejthetetlen élményekkel is gazdagodik.

Tisztelettel:

 

Ziegler Teréz
igazgató  

  
  
© 2019 Szekszárdi Szakképzési Centrum / Minden Jog Fenntartva