Kövess minket:
Eseménynaptár
2020. január
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
 
 
1
2
3
4
5
7
8
9
11
12
13
14
15
16
17
19
20
21
22
23
25
26
27
29
30
31

Összes esemény ›

Főoldal / Képzéseink

KÉPZÉSI STUKTÚRÁNK A 2020 / 2021. TANÉVRE

KÉPZÉSEINKRŐL

Iskolánk építészet, faipar, gépészet, kereskedelem, közgazdaság, ügyvitel, sport, távközlés, turisztika, valamint a szociális szolgáltatások területén kínál az Országos Képzési Jegyzékben (OKJ) szereplő szakképzéseket.

Szakképzéseink – a törvényi feltételeknek való tanulói megfelelés esetén – ingyenesek.

Iskolánkban duális képzést folytatunk: az elméleti képzés mellett tanulóink szakmára jellemző körülmények között tölthetik gyakorlatukat. Iskolánk kiterjedt kapcsolatrendszere lehetővé teszi, hogy vállalkozásoknál is gyarapítsák gyakorlati ismereteiket, s az eddig szerzett munkahelyi tapasztalataikat a szakmájukra jellemzőkkel bővítsék. A fentieken túl képzésünk hangsúlyos elemének tekintjük a munkaerőpiacon fontos kompetenciákat fejlesztő, önálló programjainkat, amelyeket külföldi szakmai gyakorlatok keretében valósítunk meg.

VÁLTOZÁSOK A SZAKKÉPZÉSBEN - 2019. SZEPTEMBER 1-TŐL!!!

A Szakképzés 4.0 stratégia alapján a jövőben a szakképzésben részt vevő diákok jövedelmet kaphatnak, könnyebben érettségizhetnek és egyenes úton is bejuthatnak az egyetemekre, a szakirányú felsőoktatásba.

 ÖTÉVES TECHNIKUM LESZ A SZAKGIMNÁZIUMI KÉPZÉS HELYETT

A jelenlegi szakgimnáziumi 4+1 struktúra helyébe az 5 éves technikumi képzés lép.

TECHNIKUM

Ágazat

Tanulmányi kód

Szakképesítés

Gazdálkodás és menedzsment

0700

Pénzügyi-számviteli ügyintéző

Informatika és távközlés

0701

Informatikai rendszer- és

alkalmazás-üzemeltető technikus

0702

Infokommunikációs hálózatépítő és -üzemeltető technikus

Épületgépészet

0703

Épületgépész technikus

Kreatív

0704

Könnyűipari technikus

A technikumban az első két évben ágazati alapismereteket oktatunk, az ezt követő hároméves duális képzésben pedig már a vállalatok is szerepet kapnak.

A technikumban négy közismereti tantárgyból kell érettségi vizsgát tenni, nem kell 5. választható tantárgyból vizsgázniuk. Az 13. év végén tett szakmai vizsga egyben az ötödik érettségi tárgy, amely emeltszintű érettségi tárgynak felel meg.

A sikeres technikusi vizsga egyenes utat jelenthet a szakirányú felsőoktatásba.

SZAKKÉPZŐ ISKOLA FELMENŐ RENDSZERBEN

A hároméves szakközépiskolát a hároméves szakképző iskola váltja majd fel 2020 szeptemberétől, ugyancsak felmenő rendszerben. A szakképző iskolában az első év ágazati alapismereti oktatás lesz, ezt követi két év duális képzés.

SZAKKÉPZŐ

Ágazat

Tanulmányi kód

Szakképesítés

Építőipar

0705

Szerkezetépítő és -szerelő

Épületgépészet

0706

Központifűtés- és gázhálózatrendszer-szerelő

Kreatív

0707

Asztalos

0708

Kárpitos

ÖSZTÖNDÍJ MINDENKINEK

A Szakképzés 4.0 stratégia másik jelentős újdonsága, hogy új ösztöndíjrendszert is tartalmaz. A szakképző iskolában minden diákösztöndíjat kap tanulmányai alatt, az ösztöndíj másik részét – motivációs okokól – az eredményes vizsga után veheti kézbe.

TANULÓSZERZŐDÉS HELYETT MUNKASZERZŐDÉS

A tanulószerződést felváltó szakképzési munkaszerződés megteremti annak a lehetőségét, hogy a duális képzésben a fiatalok munkajövedelemhez juthatnak.

FELNŐTTOKTATÁS

A nappali munkarendben hirdetett szakképesítéseinket esti képzésben is kínáljuk. A képzési idő 2 év, a tanítás rendje szakképesítéstől függően heti 2-3 munkanap. A képzések megfelelő számú jelentkező esetén indulnak.

Képzéseinkről részletes tájékoztatás kérhetnek az érdeklődők

  
  
© 2019 Szekszárdi Szakképzési Centrum / Minden Jog Fenntartva