Kövess minket:
Eseménynaptár
2020. január
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
 
 
1
2
3
4
5
7
8
9
11
12
13
14
15
16
17
19
20
21
22
23
25
26
27
29
30
31

Összes esemény ›

Felkészítések

Kulturális és lélektani

A jelentkezések lezárása után a tanulók két napos kulturális és lélektani, szakmai német, szakmai és mentális felkészítéseken vesznek részt. A szülők tájékoztatására szülői értekezletet is tervezünk. A kulturális és lélektani felkészítésre a Perczel Mór Szakképző Iskola kollégiumában kerül sor 2015. augusztus 18-19-én. A két napra számos programot szerveztünk. Kirándultunk a Szecska tóhoz, közösen készítettünk vacsorát. Este jó hangulatban teltek a csapatépítő játékok. Másnap már munkával telt, az önéletrajzokat és a motivációs leveleket fordítottuk le német nyelvre. Délután vendégünk is volt, három diák látogatott el hozzánk, akik az előző programban vettek részt, ők meséltek a tapasztalataikról, élményeikről. A két nap gyorsan eltelt, a csapat hamarosan kezdi a felkészítéseket.

Szakmai német, szakmai

A felkészítések során a szakmai kifejezéseket gyakorolták német nyelven. Sok érdekes feladatot oldottak meg, szituációs gyakorlatokat is végeztek. A szakmai felkészítések szakmánként történtek, a tanmenet szerinti feladatok megoldását beszélték meg. Ebben az évben először vettek részt diákjaink online nyelvi felmérésen. Érdekes volt számukra ez a fajta megmérettetés, a különböző feladatok és a hallás utáni szövegértés.

Mentális felkészítés

Beszélgettünk az utazással, csomagolással kapcsolatos tudnivalókról. A szülői háztól hosszú idejű távollét esetleges problémáiról és azok megoldásáról. Foglalkoztunk a munkahelyi magatartási szabályokkal és azok betartásának fontosságával is. Megbeszéltük, hogy a hosszú idejű kinn tartózkodás alatt a házi munkákból is mindenkinek ki kell venni a részét. Rendszeresen nekik kell takarítani a szobájukat, bevásárlásban, főzés előkészítésében, terítésben, mosogatásban is számítunk rájuk. Kicsit aggódunk a hosszú idő, az esetleg felmerülő honvágy miatt. Bízunk benne, hogy megtudjuk oldani ezt a problémát is.

Szülői értekezlet

A korábbi évek tapasztalata alapján két szülői értekezletet is tartottunk, egyet a felkészítések elkezdése, és egyet közvetlenül a kiutazás előtt. Az első fő célja a gyerekek támogatása a felkészítések során, ismertettük a kiutazás programját, biztosítottuk a szülőket, hogy nagyon odafigyelünk gyermekeikre. A második az utazásról csomagolásról, aktuális kérdésekről szólt.

Kapcsolódó képgaléria

  
  
© 2019 Szekszárdi Szakképzési Centrum / Minden Jog Fenntartva