Kövess minket:
Eseménynaptár
2020. január
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
 
 
1
2
3
4
5
7
8
9
11
12
13
14
15
16
17
19
20
21
22
23
25
26
27
29
30
31

Összes esemény ›

Disszemináció

A projekt eredményeinek terjesztésénél az a célunk, hogy minél szélesebb körben nyújtsunk tájékoztatást a környezetünkben élőknek a mobilitás lehetőségéről és hasznáról. A végrehajtás során a résztvevők a közösségi média segítségével folyamatos kapcsolatban voltak az iskola tanulóival, elsősorban az osztálytársaikkal, osztályfőnökükkel, szaktanáraikkal és természetesen a családjukkal. Megosztották élményeiket, tanácsot kértek, beszámoltak a sikereikről. A részletes élménybeszámolók talán a későbbi években segítenek dönteni más diákoknak, hogyha újabb Erasmus+ projekt keretén belül lehetőség adódik a jelentkezésre, tudják, hogy mekkora lehetőség rejlik benne, és tudják, hogy mire vállalkoznak.

A hazatérés után a tanulók a szakmai órákon és az osztályfőnöki órákon képekkel illusztrált élménybeszámolót tartottak. Aki gyakorlati munkahelyre jár, ott is meg tudta osztani a tapasztalatait, el tudta mondani az élményeit. A résztvevő kísérő tanárok egy tanári értekezleten rövid élménybeszámolót tartottak, kiemelve az elért eredményeket, de nem hallgattak az időközben felmerült problémákról sem.

Iskolánk elsődleges célközönsége a disszemináció során a 7-8. évfolyamos általános iskolás diákok. A beiskolázási versenyben – amikor egyre kevesebb a diák, és a kétkezi munkák presztízse nem túl jó – sokat nyomhat a latban, ha intézményünk egy ilyen rangos nemzetközi együttműködésben vesz részt, és valami pluszt tud nyújtani tanulóinak. Mivel a hazatérésünk után, már októberben indult a beiskolázási kampány, minden beiskolázási rendezvényen megjelent egy-egy olyan tanuló is, aki részt vett ezen a pályázaton. A beiskolázási plakátjainkon szerepeltettük a projektet, a tanuló azért volt ott, hogy személyesen is elmondhassa a tapasztalatait, válaszoljon a feltett kérdésekre.

Az iskola nyílt napjain és a Szakmák éjszakáján Erasmus standot állítottunk fel, ahol résztvevő diákok válaszoltak az érdeklődők kérdéseire.

A projekt végrehajtásának és eredményeinek minél szélesebb körben való terjesztésétől azt reméljük, hogy javítja intézményünk imázsát, hozzátesz valami pozitívat iskolánk hírnevéhez.

Városunk honlapján is megjelent egy tájékoztató cikk a projektről:

http://www.bonyhad.hu/hirek/ertekes-tapasztalatokat-szereztek-a-fiatalok.html

A résztvevő diákokkal közösen januárban közös pizzázást tartottunk. Kiderült, hogy a kiutazás óta sokan azóta is tartják a kapcsolatot egymással, ezért örültek a személyes találkozónak. Felidéztük az emlékeket, a közös poénokat.

Azt mindenképp meg kell jegyezni, hogy a korábban már megvalósított sikeres mobilitási projektek eredményeképp a környékünkön már ismerősen cseng az embereknek az „Erasmus pályázat” neve, még akkor is, ha valójában fogalmuk nincs arról, hogy mit is jelent egy K1-es projekt, de a mi iskolánkhoz kötik, tudják, hogy „valami külföldi szakmai gyakorlatról” van szó.  

Kapcsolódó képgaléria

  
  
© 2019 Szekszárdi Szakképzési Centrum / Minden Jog Fenntartva