Perczel Mór Szakképző Iskola

2011 – Hollandia

Külföldi szakmai gyakorlat a Tempus alapítvány Leonardo da Vinci pályázata keretében
jottunk

igykezdodottA Leonardo da Vinci pályázatban a Tolna Megyei Önkormányzat Szent László Szakképző Iskolája és Kollégiuma (TISZK) Jókai Mór Szakképző Iskolai Tagintézménye külföldi tanulói szakmai mobilitási programot valósított meg Hollandiában a ROC Eindhoven és Deltion College intézmények szervezésében. A projektcsapat elfogadta a fogadóiskola filozófiáját: „a középpontban az egyén”, ennek jegyében a projektben a tanulók egy fejlettebb szakmai közeget tapasztalhatnak meg és a régi tulipáncsempészek mintájára, „hazacsem-pészhetik ” azt a szakmai tudást, amelyet itthon hasznosíthatnak a tanulmányaikban, átadhatják a gyakorlati képzési helyeiken, felhasználhatják a megszerzett szakmájuk alkalmazásánál.

megerkeztunk

A kedvezményezett tanulókat részletes tematika szerint szakmai, nyelvi, lélektani, kulturális és a gyakorlati tudnivalók témakörében felkészítettük.

szaguldas

megbek

eztaztharom12

Az első gyakorlati napon találkoztunk a kinti partnerekkel, akik elvittek minket a különböző gyakorlati helyekre. Itt bemutatták a gyakorlati képzésben részvevő oktatókat, és megismertették a külföldi munkavégzés feltételeit és szabályait. Ezután a fogadóintézmények iskoláinak életébe pillanthattunk bele, megnézhettük a holland iskolai szak-képzés struktúráját, a szakmai elméleti és gyakorlati oktatás holland felépítését és szervezésének módját.harom3

  jartunk A hétvégékre különféle szabadidős és kulturális programokat szerveztünk… jarkel jarkelmeg

szakgyakrol

A tanulók megismerték a külföldi munkavégzés gyakorlatát, illetve a külföldi munkavégzéshez biztosított tárgyi feltételeket (védőfelszerelések, szerszámok, eszközök, anyagok).

szakgyak1

 A 105 órás gyakorlatok szorosan kapcsolódnak a moduláris képzéshez, mert a szakmai programok tananyagegységeire épülnek. A képzések helyszínei a fogadóiskola gyakorlati tanműhelye, építési terület, épületgépészeti tanműhely egyéb külsős gyakorlati hely volt.

gyoztunk

europassTanulóink a gyakorlati helyektől kapott értékeléseiben nagyon jól teljesítettek, számos esetben jelezték a gyakorlati helyek, hogy a szakmunkásvizsga után a tanulókat szeretettel várják vissza. Kiemelkedően teljesítő tanulóink pénzbeli elismerésben is részesültek.