Perczel Mór Szakképző Iskola

Köszöntő

Örömmel köszöntöm a Szekszárdi Szakképzési Centrum Perczel Mór Szakképző Iskolája és Kollégiuma honlapján!

TUDÁS

Manapság a munkáltatók döntően fiatal, szakmailag jól képzett, nyelvet beszélő és gyakorlattal rendelkező munkatársakat keresnek. Iskolánk legfontosabb törekvése, hogy tanulóinkat felkészítsük az önálló életkezdésre, a munka világára. Ez a szemlélet munkálkodik az iskolában mindenütt: képzési tartalmainkban, módszereinkben, tanáraink, szakoktatóink szemléletében.

CÉLJAINK

Célunk, hogy tanulóinkat eredményesen készítsük fel a szakmai és érettségi vizsgára, illetve emellett kreatív, innovatív, a világra nyitott, egyéni teljesítményre és csoportmunkára egyaránt képes, korszerű, több területen is mobilizálható tudással rendelkező, a munkaerő-piacon talpon maradni képes embereket képezzünk, akik tisztában vannak saját értékeikkel, tisztelik a hagyományokat és biztos szellemi alapokon állva hasznos tagjai a magyar társadalomnak.

MIÉRT MINKET VÁLASSZ?

Nálunk a tanuló van a középpontban. Minden és mindenki azon munkálkodik, hogy sikerrel vágjon neki élete meghatározó terepének, a munka világának. Azon is dolgozunk, hogy tanulóink szakma iránti kíváncsiságát és motivációját fenntartsuk, újabb-és újabb ismeretek megszerzésére sarkalljuk őket, felkeltsük bennük az igényt a folyamatos tanulni és fejlődni akarásra. Szeretnénk, hogy a tanulás pozitív élményként, egy kaland kezdeteként maradjon meg emlékezetükben.

A munka mellett nem feledkezünk el az élet napos oldaláról sem: iskolánkat a jó „munkahelyi” légkör, vidám hangulat jellemzi. Ezt erősítjük a közös rendezvényeinken is: gólyatábor, szalagtűző, sportnap, kirándulások. Sok felejthetetlen élménnyel lettünk már gazdagabbak.

Kollégáimmal együtt mélyen hiszünk abban, hogy tevékenységünkkel évről évre hozzásegítjük tanulóinkat ahhoz, hogy megtalálják saját céljaikat, és ha megtalálták, abban megerősítést kapjanak, s megalapozzák szakmai életpályájukat.

Szeretettel várunk mindenkit!

Ziegler Teréz
igazgató