Perczel Mór Szakképző Iskola

Felvételi eljárás 2019

Tisztelt Szülők!

Kedves 8. osztályos tanulók!

Az OM azonosítótok, vagy az általatok megadott jelige alapján ellenőrizhetitek, hogy a megjelölt szakon/szakokon hányadik helyet értetek el a felvételi rangsorban.

Szakgimnáziumba felvételt nyert tanulók jegyzéke.
Szakközépiskolába felvételt nyert tanulók jegyzéke.

Felvételi tájékoztató-1 - Felvételi tájékoztató-2

JELENTKEZÉSI LAPOK elérhetőek itt:

ÁLTALÁNOS ISKOLAI TANULÓK ESETÉBEN

Intézményünkben felvételi vizsga nincs. A felvételi kérelmekről az általános iskolai tanulmányi eredmények alapján döntünk. Az általános iskola magyar nyelv, irodalom, történelem, matematika és idegen nyelv tantárgyak eredményeit vesszük figyelembe.

Egyes képzések esetén a képzésben való részvétel feltétele az egészségügyi alkalmassági, pályaalkalmassági követelményeknek való megfelelés.

EGYÉB JELENTKEZÉSEK ESETÉBEN

Minden tárgyév március hónapjától jelentkezhetnek iskolánkban az érdeklődők a szakmai végzettség, ill. érettségi megszerzését szolgáló képzéseinkre (nappali, esti munkarendben) intézményi jelentkezési lap kitöltésével (keresztféléves képzés esetén január – február hónap).

A felvétel feltétele a bemeneti követelményeknek való megfelelés (képzéstől függően általános iskolai bizonyítvány, szakmai bizonyítvány, ill. érettségi bizonyítvány), ill. egészségügyi alkalmassági, pályaalkalmassági követelményeknek való megfelelés.

A képzések megfelelő számú jelentkezés esetén indulnak. A jelentkezési lap a felvételi időszakban a honlapunkon, ill. az iskolatitkárságukon elérhető.

A felvétel a jelentkezések sorrendje alapján történik, felvételre a fenntartó által engedélyezett létszámkeret mértékéig kerülhet sor:

  • szakképző évfolyam esetében 16-20 fő,
  • érettségi megszerzését szolgáló képzés esetében 26-34 fő.

KÖZÉPFOKÚ BEISKOLÁZÁS ELJÁRÁSRENDJE

A felvételi eljárás lebonyolításának ütemezése ide kattintva elérhető.